Ok så jag fick ju feeling och köpte Jan Guillous nya roman på bokmässan.
Och japp jag dömer böcker efter dess omslag! 
 
Författare: Jan Guillou
Titel: Äkta amerikanska jeans (del 6)
Betyg: 4/5
 
 
Till min överraskning är boken dessutom en del av en romanserie (del 6) om en hel släkt! Ett koncept som jag (i allafall tror att jag) gillar. Böckerna är fristående så det är nog bara hoppa in vart som helst. Romanserien börjar på 1900-talet och hela århundrandet ska gestaltas. Så man får följa en person ur generationen per årtionde. Äkta amerikanska jeans handlar om 50-talet och om huvudpersonen Eric. 
 
Gillade huvudpersonen (som är mellan 9-15 typ), miljön och omgivningen. Mycket referenser till gamla bilar, slagsmål och klassamhälle - ur en liten överklasspojkes perspektiv. Märktes tydligt att det var Janneboy som skrivit boken p.g.a. mycket Ryssland-snack och krigssnack and there he lost me. Huvudpersonen Eric hade en (låtsas)pappa som misshandlade honom, simmade, blev relegerad från sin skola och hamnade på Stjärnsberg..........låter det bekant??????? (Läs: Ondskan). Men faktum är att Eric träffade den andra Erik Ponti på Stjänsberg så det var ju intressant att läsa......................
 
Betyg: 4/5! 
 
 
Med det finaste bokmärket är det inte så svårt att få feeling till att läsa. Så nu har jag läst ut den tredje boken på typ en månad. Rekord!! 
 
 
Bokrecension, Äkta amerikanska jeans,

Kommentera

Publiceras ej